• Ook de (kleinere) kids zullen zich prima vermaken

 • t Nije Hemelriek

 • Wildlands Adventure Zoo

 • Hunebedden

 • Museumdorp Orvelte

 • Boomkroonpad

Locatie en omgeving

Het huis ligt op vakantieoord "De Kremmer" en is een goede uitvalsbasis om Drenthe te (her)ontdekken.

 • De Kremmer

  Vakantieoord "DE KREMMER" te Gasselte ligt aan de rand van de prachtige Staatsbossen, midden op de Hondsrug, in één van de mooiste gedeelten van Drenthe.

  Drenthe onderscheidt zich onder andere door diverse wandel- en fietsroutes die erom vragen om vanuit "DE KREMMER" niet alleen het 2500 hectare omvattende Staatsbos maar ook het gebied van de Drentsche Aa, het stroomdallandschap te verkennen. Trefwoorden zijn dan ook natuurlandschap, sport en heerlijk ontspannen. Het bungalowpark "DE KREMMER" is dan een goede uitvalsbasis om uw ontdekkingstocht te starten.

  Tegenover "DE KREMMER" vindt u het "Nije Hemelriek" een zwem- en recreatievijver die is aangelegd door het Staatsbosbeheer, de vijver wordt omringd door een prachtig strand en een grote speelweide. Het water is kristalhelder en schoon, een echt vakantieparadijs.

  In de directe omgeving zijn vele recreatiemogelijkheden, zoals hunebedden, paardrijden, huifkartochten, dierenpark Emmen, musea en niet te vergeten het in Nederland unieke Drentse Boomkroonpad met een ondergrondse boomworteltunnel en hooggelegen loopbruggen.

  Ook op culinair gebied heeft Drenthe u heel wat te bieden. Typische Drentse producten worden u in de diverse restaurants gepresenteerd.
  U bent even helemaal weg uit uw dagelijkse beslommeringen.
 • Faciliteiten

  Zelfs om een fiets te huren is het niet noodzakelijk om het terrein te verlaten, of het nu gaat om een fiets met of zonder versnelling of met een kinderzitje.

  Zoals aangegeven is er op "DE KREMMER" een leuk ingericht Petit-Restaurant. Hier kunt u heerlijk genieten van de diverse maaltijden die uw gastheer u aanbiedt. Tevens bevindt zich bij de kantine een cafetaria waar u van alles af kunt halen.

  In de recreatiezaal worden (in het hoogseizoen) diverse activiteiten georganiseerd zoals bingo, klaverjassen, dans & muziekavonden.

  Op het terrein van "DE KREMMER" vindt u diverse leuke, kindvriendelijke en veilige speeltuintjes aan, waar de kinderen gezellig met hun leeftijdsgenootjes kunnen spelen en ravotten. Voor voetballen, hand- of volleyballen kunt u terecht op één van de sportvelden. Wilt u het liever wat rustiger aan doen kunnen wij u de 18 holes midgetgolfbaan aanbevelen.
 • Omgeving

  Wanneer u vakantieoord "DE KREMMER" verlaat en u steekt de Hondsrugroute over, dan krijgt u na 5 minuten lopen het grote recreatiecentrum 't Nije Hemelriek. Het door Staats Bosbeheer aangelegde centrum ligt midden in de bossen en is vrij toegankelijk. Er is een groot strandbad met gezuiverd water, en het diepste punt is +/- 1.30m. Rondom zijn heerlijke zandstranden, met aangrenzende speelweiden, dit is echt een eldorado voor jong en oud. In de bossen die een oppervlakte beslaan van +/- 2200 ha zijn diverse wandel- en fietsroutes. Voor hen die speciaal voor de rust komen zijn er unieke plekjes, uren kan men soms in de bossen dwalen zonder iemand tegen te komen.

  In de nabije omgeving:
  Voor de wat kleinere onder de vakantiegangers is er genoeg te beleven zoals Speelstad Oranje in Beilen, of Kabouterland in Exloo en niet te vergeten het Sprookjeshof en de boot van Berend Botje in Zuid-Laren. Ook in de directe omgeving en leuk maar ook leerzaam is de Verkeerstuin Assen, en op 5 km de grootste speeltuin van het Noorden "'t Drouwenerzand".Hunebed

  Uniek is het BOOM-KROON-PAD van Staatsbosbeheer waar u informatie krijgt over bomen, wortels, heide en vennen.

  Van de 54 bekende hunebedden liggen er 52 in Drenthe, 40 hiervan liggen op de Hondsrug, en in de omgeving van "DE KREMMER" liggen er ongeveer 10 o.a. in Eext, Loon, Rolde, Drouwen en Borger, waarvan de laatste tevens de grootste is.

  In het dorp Gasselte zijn tennisbanen, golfbanen en een manege, op 10 km afstand zijn subtropische en een verwarmd zwembad aanwezig.

  Tot een half uur rijden:
  Emmen ligt op 30 km afstand en hier is Wildlands met voor jong en oud interessante dieren, hier maakt u als het ware een wereldreis, tussen Azië, Afrika en Amerika want bijna alle dieren zijn hier aanwezig.

  Een historische belevenis is het esdorp "ORVELTE" die sinds de jaren 60 niet meer is veranderd, en vanaf dat moment is het gerestaureerd naar de situatie van 1830.

  Een bezoekje aan het herinneringscentrum Kamp Westerbork ligt binnen de grenzen van Drenthe en kan met de fiets eenvoudig worden bereikt. U kunt ook naar het Veenkoloniaal Museum en het Veenpark waar u zoveel kunt zien en niet zelf behoefd te turven.

  Voor uitstapjes die u wilt maken naar bijvoorbeeld pretparken, musea, de hunebedden zoals wij er enkelen hebben beschreven, liggen er zeer uitgebreide informatiebrochures op de receptie.
 • Golf

  In de nabijheid van het huis bevinden zich een drietal golfbanen:

  Semslanden (6 km / 8 minuten)
  Golfclub de Semslanden
  Nieuwe Dijk 1
  9514 BX Gasselternijveen
  http://semslanden.nl

  Golfpark Exloo (16 km / 14 minuten)
  Valtherweg 27b
  Ingang Zoersedijk
  7875 TA Exloo
  http://www.golfparkexloo.nl

  Golfclub Martensplek (37 km / 30 minuten)
  Haarweg 22
  7936 TP Tiendeveen
  http://www.martensplek.nl